Βραβεία Αγροτικής Αριστείας και Τροφίμων&Ποτών στα φετινά «Made in Greece 2017»

12 Σεπτεμβρίου 2017

Βραβεία Αγροτικής Αριστείας και Τροφίμων&Ποτών στα φετινά «Made in Greece 2017»

Βραβείο Αγροτικής Αριστείας και Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών είναι δύο από τις κατηγορίες διακρίσεων που προβλέπει για φέτος ο θεσμός «Made in Greece 2017». Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων από παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς είναι η 29η Σεπτεμβρίου.

madeingreece afissaΟ θεσμός αυτός της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων βασισμένων στην ποιότητα, την καινοτομία, τη διαφοροποίηση, τις στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά σήματα (brand names). Σκοπός του θεσμού αυτού είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των επιχειρήσεων και οργανισμών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία.

Τα βραβεία απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων της (brands) πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

Αγροτική Αριστεία

Για αυτή την κατηγορία βραβείου, υποψηφιότητες μπορούν να θέσουν επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών που καλλιεργούν στην Ελλάδα.

Κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι τα εξής:

- Τυποποίηση και ποιοτικές προδιαγραφές αγροτικής παραγωγής, αειφόρες μέθοδοι καλλιέργειας.

- Πιστοποιήσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

- Πρωτότυπη, καινοτόμος ή εναλλακτική καλλιέργεια και προσανατολισμός στις προτιμήσεις της αγοράς.

- Εξαγωγικός προσανατολισμός.

- Βαθμός συμμετοχής ελληνικών παραγωγικών συντελεστών (εργασία, εγκαταστάσεις, πρώτες ύλες, εισροές) και βαθμός ελληνικής προστιθεμένης αξίας.

Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών

Υποψηφιότητες μπορούν να θέσουν επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα του κλάδου των τροφίμων και ποτών που παράγονται στην Ελλάδα.

Κριτήρια αξιολόγησης υποψηφίων:

- Πωλήσεις, μερίδιο αγοράς και διαχρονική εξέλιξη τους στην Ελλάδα ή και σε σημαντικές αγορές της αλλοδαπής.

- Διεθνείς αναγνωρίσεις και διακρίσεις.

- Αναγνώριση και καταξίωση από καταναλωτές και δίκτυα διάθεσης της Ελλάδας και σημαντικών αγορών της αλλοδαπής.

- Βαθμός συμμετοχής ελληνικών παραγωγικών συντελεστών (εργασία, εγκαταστάσεις, πρώτες ύλες, εισροές) και βαθμός ελληνικής προστιθεμένης αξίας.

Λοιπές κατηγορίες βραβείων

Οι υπόλοιπες κατηγορίες των φετινών βραβείων είναι οι εξής:

Βραβείο Επωνύμου Ελληνικού Προϊόντος

Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας Καταναλωτικού Προϊόντος

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος

Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας

Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας

Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας

Κλαδικό Βραβείο Ένδυσης, Υπόδησης και Αξεσουάρ

Κλαδικό Βραβείο Ειδών Προσωπικής και Οικιακής Φροντίδας

Κλαδικό Βραβείο Διαρκών Καταναλωτικών Προϊόντων

Σημειώνεται ότι όλες οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.madeingreeceawards.gr

Εδώ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

12 Σεπτεμβρίου 2017